TORTILJA S TOFUJEM IN AVOKADOM

Ste že kdaj poskusili skombinirati avokado in ingver? Tudi mi smo sprva debelo pogledali, ko je ta ideja prekrižala naše misli. A nad okusi smo bili na koncu zelo navdušeni. Oba smo zavili v okusno domačo tortiljo in zraven narezali še nekaj hrustljave zelenjave. Svežina in topla pikantnost, ki jo boste začitili v ustih, vam bo zagotovo všeč. Če ingverja ne marate, pa ta okus tofuja pogumno zamenjajte s čilijevim.
SESTAVINE
TORTILJE
600 gramov bele moke
100 gramov koruzne moke
1,5 decilitra sončničnega olja
1 deciliter mlačne vode
10 gramov pecilnega praška
sol
NADEV
Paketek I Like Tofu Ingver limona
zrel avokado
kumara
češnjevi paradižnikI
listki zelene solate
paprika
sok pol limone
olivno olje
solni cvet
sol

PRIPRAVA

V mešalec stresemo belo in koruzno moko, pecilni prašek in tri žličke soli. Malenkost premešamo ter postopoma dodajamo vodo in olje. Testo za tortilje mora biti voljno in hkrati dovolj kompaktno, da se drži skupaj. Ko se nam zdi tapravo, mešalec ustavimo. Odščipnemo en košček testa in ga poskusimo razvaljati. Tako bomo najlažje ugotovili, če bomo lahko iz njega dobili lepe tortilije. Če se preveč packa, dodamo še nekaj moke. Če pa je preveč zbito, lahko dodamo nekaj mlačne vode ali olja. Pazimo le, da testo ne bo premastno.

Iz njega nato oblikujemo manjše kupčke. Razvaljamo jih na milimeter tanke tortilije in z obeh strani popečemo na vroči ponvi, ki je ni potrebno namastiti. Polagamo jih na krožnik. Tam se bodo malenkost ohladile in tako bomo iz njih lažje naredili zvitke.

Tofu vzamemo iz embalaže in ga razrežemo na tanke trikotnike. V ponvi, v kateri smo prej pekli tortilje, segrejemo nekaj olivnega olja in jih hrustljavo zapečemo z obeh strani. Ko dobijo lepo rjavo barvo, jih preložimo na krožnik in posolimo s solnim cvetom ter postavimo na stran.

Avokado prerežemo na pol in njegovo sredico postrgamo v mikser. Dodamo sol, olivno olje in limonin sok ter zmiksamo do gladkega.

Zelenjavo operemo in narežemo na poljubne oblike. Postavimo jo na krožnik in si naredimo prostor za polnjenje tortilji.

Posamezno tortiljo najprej premažemo z avokadovo kremo, nanjo položimo svežo zelenjavo in nazadnje še hrustljave tofujeve trikotnike. Zvijemo jo v rolico. Tako ponovimo z vsemi tortilijami, ki smo jih napekli.

NAMIG

Če nam ostane kaj testa, ga lahko shranimo v zmrzovalniku do naslednjič. Svetujemo vam, da ga že prej oblikujete v enake kroglice, saj se bo tako prej odtalilo, hkrati pa ga boste lahko odmrzovali postopoma in ne vsega naenkrat.

Nazaj na vse objave