TOFUJEVI ZAVITKI

Kdor se še ni nikoli poigral z riževimi lističi, veliko zamuja. Zelo so preprosti za uporabo, dopuščajo ogromno možnosti in primerni so za hitro pripravljene obroke. Inspiracijo za tokratni recept smo dobili ob brzinskem pregledu zelenjave, ki nam je bila na voljo. Če imate doma kaj drugega, se ne bojte pomešati sestavin po svoje. Tofu pa le dodajte. Zaradi beljakovin in njegove mesnate teksture se bo odlično pokombiniral s hrustljavo zelenjavo.
SESTAVINE
Riževi lističi
2 manjša korenčka
1 podolgovata paprika
2 mladi čebuli
paketek I Like Tofu Cvet soli
svež peteršilj
sončnično olje
sol
poper

PRIPRAVA

Korenček, papriko in mlado čebulo očistimo ter narežemo na krajše trakove. I Like Tofu Cvet soli vzamemo iz embalaže in po širini narežemo na tanjše kvadre. Peteršilj operemo, osušimo in na grobo nasekljamo.

Riževe lističe vzamemo iz vrečke in natančno preberemo navodila za njihovo pripravo. V široko posodo ali keramični pekač za pite nalijemo toplo vodo in vanjo za nekaj sekund pomočimo rižev listič. Preložimo ga na ravno površino (lahko kar na čist pult) in na sredino, v pokončni liniji, začnemo zlagati zelenjavo in tofu. Nadev posolimo, popopramo in dodamo nekaj nasekljanega peteršilja. Rižev listič nato tesno zvijemo iz vseh strani. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vse narezane zelenjave in tofuja oz. dokler se nam ne zdi, da imamo zvitkov dovolj. Ko so vsi pripravljeni, jih do zlato-rumene barve popečemo na vročem olju. Pazite, da se vam med peko ne zažgejo in da jih večkrat obrnete.

NASVET

Čeprav so riževi lističi res vsesplošno uporabni, vam svetujemo, da vanje zavijete samo tršo zelenjavo. Najbolje se bodo odrezali različni gomolji, ki imajo prvinski zemeljski okus.

Nazaj na vse objave