TOFUJEVE PALAČINKE BREZ GLUTENA Z ZELIŠČI

Pri nas, na Primorskem, v pomladnem času radi pripravljamo t.i. frtaljo, ki je polna spomladanskih zelišč z vrta. Jed, ki je v osnovi zelo preprosta dopušča veliko prostora za kreativnost. Ker imamo zelišča zelo radi, smo se odločili, da z njimi pripravimo mini tofujeve palačinke brez glutena. Postrežene z mlado solato in nekaj kapljicami olivnega olja so hitro in zelo okusno kosilo.
SESTAVINE
200 g I Like Tofu Cvet soli
80 g čičerikine moke
jušna žlica chia semen
velik šop spomladanskih zelišč
olivno olje
voda
sol

PRIPRAVA

Tofu Cvet soli damo v mikser in mu dolijemo 1 – 2 dl vode. Zmikasmo, da dobimo gladko zmes. V posodico stresemo čičerikino moko in ji primešamo chia semena. Moko s semeni nato postopoma dodajamo v mikser in hkrati mešamo, da dobimo zmes brez grudic. Zmes mora biti tekoča, kot za običajne palačinke, zato po potrebi dolijemo še nekaj vode. Mi smo je dolili približno 3 dl. Oprana zelišča dodamo k masi in miksamo dokler koščki niso več vidni. Če želimo vidne koščke zelišč, jih lahko predhodno nasekljamo in masi primešamo s kuhalnico ali žlico. Na koncu še vse skupaj solimo in na dodamo eno čajno žličko olivnega olja.

Palačinke pečemo na vroči ponvi. Postrežemo jih z mlado solato ali motovilcem.

NASVET

Če zelišč za frtaljo nimate ali pa vam njihov okus ni všeč, lahko brez težav uporabite kakšna druga, vam ljuba zelišča (drobnjak, peteršilj, bazilika …).

Nazaj na vse objave