TOFUJEVA KREMA Z VRTNICAMI

Ali ste vedeli, da je vrtnica zelo okusna? Tisti, ki jo v kulinariki pogosteje uporabljajo pravijo, da paše tako k sladkim, kot tudi k slanim jedem. Ker smo se pretekli petek udeležili Rožnega dne, ki je potekal v sklopu vsakoletnega Festivala vrtnic, smo se odločili, da jo poskusimo dodati tofuju. Nastala je hladna tofujeva krema z vrtničnim sirupom in svežim timijanom. Obiskovalcem je bila zelo všeč, zato ne dvomimo, da je ne bi vzljubili tudi vi.
SESTAVINE
Paketek I Like Tofu Cvet soli
sojino mleko
3 žlice vrtničnega sirupa
3 žličke limoninega soka
nadrobljeni piškotki
svež timijan

PRIPRAVA

Tofu natrgamo na manjše koščke in ga damo v mikser. Začnemo z miksanjem in dodamo nekaj kapljic sojinega mleka, a le toliko, da dobimo gladko kremo. Vanjo dodamo vrtnični sirup in limonin sok. Vse skupaj še enkrat dobro premešamo. V kozarčke nadrobimo piškotke, nanje vlijemo tofujevo kremo in vse skupaj za nekaj ur postavimo v hladilnik. Pred serviranjem po kremi posujemo še nekaj listkov svežega timijana.

NASVET

Če želimo še več okusa vrtnice, lahko iz sirupa in agar agarja pripravimo žele, ki ga dodamo na vrh tofujeve kreme. V kolikor vrtničnega sirupa nimamo pri roki, pa bi se vseeno radi posladkali, ga lahko zamenjamo tudi s kakšnim drugim sirupom.

Nazaj na vse objave