TOFUJEV ŠTRUDELJ

Oh, je bil že čas, da iz tofuja pripravimo tudi kakšno sladico. Recept za ta malček drugačen štrudelj je pripravila Anita, ki s svojim možem Gorazdom ustvarja blog Suddenly Diabetic. Ko je mlajša hči pri štirih letih zbolela za diabetesom tipa 1, sta morala že sicer kvalitetni način prehranjevanja prilagoditi drugačnemu načinu življenja. Pravita, da vse štiri diabetes vsak dan nauči nekaj novega, mi pa smo vsakič znova navdušeni nad njunimi kuharskimi stvaritvami.
SESTAVINE
Paketek I Like Tofu Cvet soli
2 lista polnozrnatega pirinega testa
2 do 3 žlice limoninega soka
1 do 2 žlici arašidovega masla
4 žlice sojinega jogurta

PRIPRAVA

Na peki papir položimo oba lista polnozrnatega pirinega testa in ga enakomerno premažemo z arašidovim maslom ter polovico sojinega jogurta.

Tofu z roko nadrobimo v posodico. Prelijemo ga z limoninim sokom. Tako mariniran tofu nanesemo na dve tretjini testa. Zadnjo tretjino pustimo prazno, da ga bomo lažje zvili skupaj.

Rob testa s celotnim nadevom prepognemo. Nato na notranjo stran zapognemo še lev in desni rob, da preprečimo morebitno uhajanje mase med peko. Del, ki smo ga sprva zapognili nato zapogibamo v smeri testa na katerega nismo dali tofuja. Tako dobimo zavitek pravokotne oblike.

Štrudelj skupaj s peki papirjem preložimo v pekač in ga po vrhu premažemo s preostankom sojinega jogurta. Postavimo ga v ogreto pečico na 180 °C in pečemo od 30 do 40 min oz. dokler testo ne dobi zlate barve.

NASVET

Anita vsem, ki obožujete bolj sladko svetuje, da med maso dodate še kakšen suh sadež in malček cimeta.

 

Nazaj na vse objave