TOAST S TOFUJEM, AVOKADOM IN HRENOM

Velikonočni ponedeljek je poseben zato, ker nam na ta dan ni treba v službo in si lahko vzamemo kakšno minutko več zase. Dodatno si ga lahko popestrimo še s čisto pravim velikonočnim zajtrkom. Medtem ko boste čakali, da se skuha kava, si pripravite toast s tofujem in avokadom. Nato pa dopoldne izkoristite za kratek spomladanski sprehod.
SESTAVINE
Paketek I Like Tofu Cvet soli
zrel avokado
svež hren
nekaj rezin kruha za toast
origano
sol
olivno olje

PRIPRAVA

Tofu vzamemo iz embalaže in ga z rokami fino nadrobimo v posodico. V ponvi segrejemo nekaj olivnega olja in na njem popečemo nadrobljen tofu. Posolimo ga po okusu in po želji začinimo še s kakšnimi drugimi začimbami.

Medtem ko imamo tofu na štediniku, v toasterju opečemo kruh, avokado narežemo na rezine in naribamo nekaj hrena.

Ko imamo vse pripravljeno, opečene kruhke obložimo s popečenim tofujem in rezinami avokada. Čez vse posujemo nariban hren in nekaj listkov svežega origana.

NASVET

Če ne boste porabili celega avokada, vam svetujemo, da ostanek izdatno pokapate z limoninim sokom ter ga v neprodušni posodici samo še za kakšen dan hranite na sobni temperaturi. Limonin sok bo poskrbel, da sredica avokada na bo oksidirala.

Nazaj na vse objave