SPOMLADANSKI PESTO S TOFUJEM IN REGRATOM

Pomlad je zelo radodaren letni čas. Ponuja nam kopico slastnih in svežih sestavin. Če niste eden izmed tistih, ki strastno nabira šparglje ali čemaž, pa mogoče iz nedeljskega sprehoda kdaj pa kdaj domov prinesete nekaj šopkov regrata. Iz njega lahko pripravite še marsikaj drugega kot zgolj solato. Recimo pesto, kateremu dodate še tofu in bučna semena.
SESTAVINE
50 g I Like Tofu Cvet soli
velik šop očiščenega regrata
pest bučnih semen
2-3 žlice olivnega olja
sol

PRIPRAVA

V mikser damo tofu, regrat, bučna semena, olje in sol. Miksamo do gladkega. Če je masa pregosta, dodamo še malo olja ali vode. Če je preredka pa še kakšen košček tofuja ali nekaj listkov regrata.

Takšen pesto lahko nato uporabimo na pici, kot namaz v sendviču ali dodatek k pečenemu krompirju.

NASVET

Ker je regrat že sam po sebi bolj grenek, bučna semena pa grenkobo včasih še potencirajo, se lahko zgodi, da bo komu pesto, kljub dodanemu tofuju, še vedno pregrenek. V takšnem primeru lahko mešanici primešate še nekaj mlade špinače.

Nazaj na vse objave