SPOMLADANSKI HITRI RECEPTI

Pa so tukaj že prvi recepti in čisto prava slovenska spletna stran. Da proslavimo ta lep petek, smo za vas pripravili kar štiri okusne jedi. Sestavine smo poiskali med dobrotami, ki nam jih nudi pomlad, in jih skrbno povezali z našim najnežnejšim tofujem, Solni cvetom. Z njimi bo velikonočni vikend res zabaven.

REGRATOVA SOLATA S POPEČENIM TOFUJEM

Tofu Cvet soli narežemo na kocke in do hrustljavega popečemo na olivnem olju. Regrat očistimo, operemo ter dobro osušimo. Oprane redkvice narežemo na tanke kolobarje. Regrat in kolobarje redkvic zmešamo in zabelimo s soljo, olivnim oljem ter navadnim vinskim kisom. Nanju damo še popečen tofu.

TOFU Z REGRATOVIM PESTOM

V mikserju do gladkega zmiksamo pest očiščenega regrata, nekaj prepraženih pinjol in strok svežega česna. Dodamo olivno olje in sol po okusu. Tofu Cvet soli narežemo na kocke in jih postavimo na krožnik. Nanje z žličko enakomerno razporedimo regratov pesto. Po želji lahko čez vse pokapamo še malo olivnega olja.

TOFU SCRAMBLE Z DIVJIMI ŠPARGLJI

Divje šparglje operemo in narežemo na manjše koščke. Čebulo sesekljamo in jo skupaj s šparglji prepražimo na olivnem olju. Ko iz ponve prijetno zadiši, čebula dobi lepo rumeno barvo in šparglji postanejo mehki, v ponev nadrobimo tofu Cvet soli in še nekaj časa pražimo, da se okusi dobro povežejo. Solimo in popramo po okusu.

VEGANSKA PALAČINKA Z ZELIŠČI IN TOFUJEM

Pest spomladanskih zelišč operemo in na drobno nasekljamo. V posodo damo tri do štiri žlice tekočine s konzerve čičerike (aquafaba) in jo pričnemo miksati, toliko da se začne oblikovati v belo kompaktno zmes. Po žlicah dodajamo belo moko, vodo, po okusu solimo in miksamo. To počnemo toliko časa, dokler zmes ni podobna zmesi za palačinke. Čisto na koncu vanjo stresemo nasekljana zelišča, na majhne koščke narezan tofu Cvet soli in dobro premešamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem spečemo našo palačinko.

 

Nazaj na vse objave