SLANA TOFUJEVA PALAČINKA

Slane palačinke so odlična izbira takrat, ko nimamo veliko časa za svež obrok, imamo v hladilniku zelenjavo, ki jo moramo porabiti, ali pa se nam samo stoži po preprostem obroku s polnim okusom. Ta recept je še eden izmed tistih, pri katerem lahko uporabimo veliko mero domišljije. Mi vam ponujamo osnovne sestavine in naš najljubši nadev. Obljubite pa nam, da boste pri vsaki naslednji pripravi malček bolj kreativni.
SESTAVINE
Paketek I Like Tofu Cvet soli
3 dcl sojinega mlega
1 žlica olja
4 žlice moke
1 dcl vode
100 g šampinjonov
pest špinače
sol

PRIPRAVA

Tofu, sojino mleko in olje damo v mikser in zmiksamo v zmes. Nato postopoma dodajamo moko in vodo. Masa mora biti bolj tekoča. Solimo po okusu.

Gobe očistimo in narežemo. V vroči ponvi jih na nekaj olja dobro prepražimo. Na koncu jim dodamo še špinačo in vse skupaj pražimo samo toliko, da špinača ovene. Gobe in špinačo damo na krožnik in se posvetimo palačinki.

Maso na tanko vlijemo na vročo ponev. Ko se na eni strani lepo zapeče jo obrnemo. Čez eno polovico položimo gobe in špinačo. Ko je palačinka zapečena še na drugi strani, jo prepognemo čez nadev in prestavimo na krožnik.

NASVET

Gobe in špinačo lahko zamenjamo tudi s kakšno drugo zelenjavo, ki jo imamo v tistem trenutku v hladilniku. Skobinirajte tisto, kar vam najbolj tekne.

Navadno moko lahko prav tako zamenjate s čičerikino moko. Ta bo palačinki dala še malo bolj poln okus in nekaj dodatnih beljakovin.

Nazaj na vse objave