RIŽOTA Z DIMLJENIM TOFUJEM IN GOBAMI

Za dobro kremno rižoto potrebujemo tri stvari: arborio riž, dobro jušno osnovo in nekoga, ki jo ves čas kuhanja pridno meša. Če imamo v hladilniku še kakšen košček dimljenega tofuja, smo na konju. Ker se najboljše rižote kuhajo z občutkom, si zanjo le vzemimo nekaj časa. Sestavine skrbno izberimo in ves čas priprave si mrmrajmo kakšen živahen komadič.
SESTAVINE
Paketek I Like Tofu Dimljen
skodelica riža arborio
ena manjša čebula ali šalotka
zelenjavana jušna osnova
šampinjoni
olivno olje
drobnjak
poper
sol

PRIPRAVA

V široki in nizki posodi na olivnem olju hitro popražimo na drobno nasekljano čebulo. Solimo jo in popramo. Dodamo skodelico riža in ga na hitro popražimo, da postekleni. Riža predhodno ne spiramo! Dodamo zajemalko jušne osnove in dobro premešamo. Ko nam jušna osnova nekoliko izpari jo sproti dodajamo in ves čas mešamo, vse dokler riž ni kuhan.

V drugi posodi na olivnem olju prepražimo na rezine narezane šampinjone. Dodamo še na manjše kocke narezan tofu in vse skupaj pražimo do lepe zlatorjave barve. Po okusu solimo in popramo.

Ko je riž kuhan mu dodamo prepražene gobe in dimljen tofu ter na drobno nasekljan svež drobnjak.

Dobro premešamo in postrežemo.

Nazaj na vse objave