RIŽEVI REZANCI S TOFUJEM IN KORENČKOM

Zopet en hiter in enostaven recept, ki nam bo zagotovil vso potrebno energijo za naporno popoldne, ko je treba še marsikaj postoriti in odteči 10 kilometrov. Za ljubitelje azijske kuhinje bo zanimiva popestritev, za vse ostale pa novost, ki vam bo polepšala dan.
SESTAVINE
Paketek I Like Tofu Korenček ingver
riževi rezanci
čebula
korenček
mlada čebula
sojina omaka I Like Tofu Tamari
olje
sol
čili

PRIPRAVA

Tofu vzamamo iz embalaže, ga osušimo in narežemo na kocke. Na hitro ga popečemo na kokosovi maščobi in ga odstavimo na stran.

V isti ponvi nato prepražimo na drobno nasekljano čebulo in na tanke kolobarčke narezan korenček.

V grelniku ali na štedilniku zavremo vodo. Riževe rezance stresemo v večjo posodo in jih prelijemo z njo prelijemo. Pustimo jih stati 3 minute oziroma toliko časa kot je navedeno na embalaži.

Ko so rezanci mehki, jih dodamo v  ponev s prepraženo zelenjavo. Dodamo še prej pripravljen tofu in na visoki temperaturi na hitro popečemo. Za dodaten okus dodamo malenkost sojine omake in potresemo z nasekljano mlado čebulo. Solimo po okusu in po želji dodamo nekaj čilija za pikantnost.

Nazaj na vse objave