PESTO IZ PETERŠILJA IN TOFUJA

Pašta, pašta, pašta. Pri nas je na meniju vsaj trikrat na teden. Vsakič druge oblike in z drugačno omako. Velikokrat tudi s takšnim ali drugačnim zeliščnim pestom. Če ste ga že kdaj pripravljali, veste, da je to sila enostavno. Če pa se k miksanju zelišč še nikoli niste spravili, je zdaj skrajni čas, da to poskusite. Verjemite, navdušeni boste.
SESTAVINE
Pol paketka I Like Tofu Ingver limona
velik šop peteršilja
praženi lešniki
olivno olje
sol
poper

PRIPRAVA

Na pult si pripravimo manjši mikser. Vanj damo šop opranega peteršilja, z rokami nadrobljen I Like Tofu Ingver limona, nekaj praženih lešnikov, olivno olje, sol in poper. Vse skupaj zmiksamo do gladkega. Če vidimo, da pesto nima lepe mazljive teksture, mu dodajamo olje ali malo navadne vode. Če smo olja že na začetku dodali preveč, dodamo še malo peteršilja. Ko smo s pestom zadovoljni, ga umešamo v sveže kuhano in še vročo pašto.

NASVET

Peteršilj lahko zamenjamo z rukolo ali baziliko. Če vam ostrina ingverja ni všeč, lahko uporabite tudi I Like Tofu Cvet soli ali Pesto basilico. V tem primeru pa v pesto dodajte še strok svežega česna.

Nazaj na vse objave