NAJENOSTAVNEJŠI BURGER NA SVETU

Velikokrat se zgodi, da si zaželimo enega res dobrega burgerja, pa nimamo volje pripravljati polpetka. Ker, roko na srce, njegova priprava res zahteva nekaj truda, če želimo, da je takšen kot smo si ga zamislili. Zato smo prišli na idejo, da stvari poenostavimo in naredimo recept, ki bo zelo enostaven, ampak nas ne bo prikrajšal na dobrih okusih. Upamo, da vam bo všeč!
SESTAVINE
Paketek I Like Tofu Dimljen z orehi
I Like Tofu sojina omaka Tamari
bombetke
listki sveže solate
paradižnik
rdeča čebula
veganska majoneza
polnozrnata gorčica
olivno olje
vinski kis
sol

Dimljen tofu z orehi prerežemo na pol, da dobimo dva tanjša tofujeva zrezka. V skledo nalijemo sojino omako in ju za 30 minut potopimo vanjo.

Čebulo narežemo na tanke kolobarje in jo začinimo z malo kisa in soli. Pustimo nekaj minut na strani, da se čebula še malo pomarinira.

Na ponvi segrejemo olivno olje in z obeh strani zapečemo tofu. Bombetke prerežemo na pol in jih po notranji strani malo popečemo. Sojina omaka, ki je na ponvi ostala od tofuja bo nekaj okusa dodala še kruhu.

Ko je vse pripravljeno začnemo z zlaganjem: na spodnji del bombetke namažemo eno žličko gorčice, nanjo položimo paradižnik in solato, nato dodamo popečen tofu in čebulo. Čez vse skupaj pomažemo žlico majoneze in nanjo poveznemo še drugo polovico bombetke.

Nazaj na vse objave