HUMUSOVI KRUHKI ZAČINJENI S TOFUJEM

Humus je čičerika v najžlahtnejši obliki. Wikipedija pravi, da izvira iz Arabskih dežel. Za nepoznavalce naj povemo, da gre za namaz polnega okusa narejen iz kuhane čičerike z dodatkom tahinija in orientalskih začimb (recept spodaj). Mi ga imamo najraje na sveže pečenih naan kruhkih ali koruznem kruhu. To, da se z njim lepo pokombinira tudi tofu, smo ugotovili čisto slučajno.
SESTAVINE
HUMUS
Dve veliki skodelici kuhane čičerike
žlička tahinija
strok česna
kajenski poper
kumina
olivno olje
sol
DODATKI
Paketek I Like Tofu Dimljen
rukola
solni cvet
najljubši kruh

PRIPRAVA

Čičeriko, tahini, česen, kajenski poper in kumino damo v mikser. Sestavine po občutku posolimo in jim dolijemo nekaj olivnega olja ter dve kaplji mlačne vode. Miksamo toliko časa, da dobimo kremasto zmes (podobno kot pri peteršiljevem pestu). Če humus še ni dovolj gladek in mazljiv, dodamo še nekaj olja ali vode.

Kruh narežemo na rezine in nanje namažemo sveže pripravljen humus. Oprano rukolo dobro osušimo, jo oblikujemo v mala gnezdeca in previdno postavimo na kruhke. Čez njo naribamo dimljen tofu, posolimo z nekaj solnega cveta in pokapamo z olivnim oljem.

NASVET

Če kumine ne marate, poskusite uporabiti kurkumo. Humusu bo dodala orientalski pridih in še polnejšo rumeno barvo.

Poskusite tahini pripraviti sami doma. Je zelo preprosto in v hladilniku vam bo zdržal kakšne tri mesece.

Nazaj na vse objave