HRUSTLJAVA SOLATA S TOFUJEVO KREMO

Na našem meniju je spet solata. Malo bolj hrustljava in osvežilna od prejšnjič. Z raznolikostjo zelenjave nikar ne skoparite. Naj bo vaša skleda čimbolj barvita. Saj je poletje!
SESTAVINE
Pol paketka I Like Tofu Pesto Basilico
koruza
rdeče redkvice
sveža kumara
mlada čebula
češnjevi paradižniki
sojino mleko
sok pol limone
olivno olje
kis
sol

PRIPRAVA

Tofu vzamemo iz embalaže in ga damo na polovico. Razdrobimo ga v mikser, mu dodamo nekaj olivnega olja, soli in malo kisa ter nekaj kapljic sojinega mleka. Vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladek preliv. Če je preliv pregost, lahko dodamo še nekaj sojinega mleka, olja ali hladne vode. Če je preliv preredek pa dodamo še kakšen košček tofuja. Z dodajanjem tekočine na začetku bodimo pazljivi in jo raje prilivajmo postopoma.

Zelenjavo (razen koruze) operemo in narežemo na manjše koščke. Stresemo jo v skledo, dodamo koruzo in čeznjo prelijemo tofujev dressing. Dobro premešamo. Poskusimo, če potrebuje še kaj soli in po potrebi dodatno začinimo. Da solata dobi še večjo osvežilnost jo lahko za pol ure postavimo v hladilnik.

NAMIG

Ostanek tofuja lahko v hladilniku shranimo še za kakšen dan ali dva. Poskrbimo le, da je v neprodušni stekleni posodici in prekrit z vodo. Lahko pa si ga preprosto zrežemo v solato.

Nazaj na vse objave