GURMANSKI NAMAZ S SUHIMI FIGAMI IN ČRNIM ČESNOM

Naj dvigne roko tisti, ki ne pozna črnega česna :) Verjamemo, da vas je kar nekaj, a nič za to. Z veseljem vam o njem povemo dve besedi. Črni česen ni posebna vrsta česna, ampak gre za tistega povsem običajnega, ki ga že sedaj najdemo v naši kuhinji. Črn nastane potem, ko ga več časa zadržujemo v okolju z nadzorovano temperaturo in vlago. To je naravni proces ob katerem se polifenoli v česnu razdelijo v kombinaciji z učinki Maillardove reakcije. Sladkorji tako s prostimi aminokislinami kondenzirajo in karamelizirajo. Rezultat tega pa so črni česnovi stroki. Mi smo si ga drznili zamešati v tofujev namaz in zraven dodali še nekaj suhih fig.
SESTAVINE
Paketek I Like Tofu Cvet soli
5 suhih fig
4 stroke črnega česna
sol

PRIPRAVA

Pripravimo si pasto iz suhih fig in črnega česna. Fige z nožem na drobno nasekljamo. Česen olupimo in ga narežemo na tanke rezinice. Dodamo ga narezanim figam in vse skupaj z vilico dobro pretlačimo, da dobimo pasti podobno zmes. I Like Tofu Cvet soli vzamemo iz embalaže in ga narežemo na manjše koščke. V mešalniku ga delno spasiramo. Postopoma mu dodajamo pasto iz fig in črnega česna. Pasiramo dokler pasta in tofu nista popolnoma premešana. Po želji vse skupaj še malo dosolimo, da poudarimo okus. Če s teksturo nismo popolnoma zadovoljni, lahko masi dodamo kapljico ali dve vode.

Nazaj na vse objave