CVETAČNA JUHA S HRUSTLJAVIM TOFUJEM

Po prijetnih, s soncem obsijanih dneh, se velikokrat prileže nekaj toplega in tekočega, da nas pomiri. Ravno takšna je današnja juha. Curry in garam masala vas bosta ogrela, hrustljav tofu pa bo vzbudil željo po repeteju. Če jedi ne boste pripravljali samo zase, vam svetujemo, da si tofuja za vsak slučaj pripravite malo več. Presenetilo vas bo kako hitro ga bo zmanjkalo.
SESTAVINE
Paketek I Like Tofu Garam masala
koruzna moka
cvetača
srednje velika čebula
zelenjavna jušna osnova
mlada čebula
konzerva kokosovega mleka
olivno olje
curry pasta
sol

PRIPRAVA

Cvetačo očistimo in operemo. Narežemo jo na majhne koščke in jo zložimo na pekač obložen s pekim papirjem. Pokapamo jo z olivnim oljem, posolimo in v predhodno segreti pečici na 200 oC pečemo od 25 do 30 minut, toliko da postane zlato rjava.

Tofu vzamemo iz embalaže in ga postavimo na krožnik obložen s papirnato brisačko. Nanj položimo še eno papirnato brisačko in nov krožnik, ki ga z nečim obtežimo (lahko s konzervo ali večjim kozarcem vode). Obtežen tofu za 30 min postavimo v hladilnik in počakamo, da se iz njega izcedi vsa nepotrebna tekočina.

Čebulo na drobno nasekljamo in jo v večji kozici na olivnem olju prepražimo. Zalijemo jo z malo zelenjavne jušne osnove, da se še dodatno razpusti. Dodamo curryjevo pasto in dobro premešamo. Dodamo pečeno cvetačo, dolijemo jušno osnovo (a ne preveč, da ne bo juha preredka), solimo in pokrito kuhamo toliko časa, da se cvetača popolnoma zmehča. Ko je cvetača mehka, kozico odstavimo z ognja in s paličnim mešalnikom juho spasiramo do gladkega. Če se nam zdi pregosta, ji dodamo še nekaj jušne osnove in jo še malo pokuhamo.

Tofu vzamemo iz hladilnika in ga narežemo na enako velike kocke. Slednje povaljamo v koruzni moki. V ponvi segrejemo kokosovo olje in na njem popečemo pomokane tofujeve kocke. Ko koruzna moka dobi lepo zlato barvo, so gotove.

Juho naložimo v skodelice, vanjo damo nekaj hrustljavih tofujevih kock, čez pa posujemo na drobno narezano mlado čebulo.

Nazaj na vse objave